Villiyrteistä on vaikka mihin! Tein raakaa kesäkurpitsapastaa, ja vaikka kastikkeen värisävy voisi viitata toiseen, niin oli se todella hyvän makuista! Suosittelen kokeilemaan, tämä on hauska ruoka vaikkei raakaravintoa muuten söisikään. Toisena päivänä tein vähän erilaisen villiyrttipeston ja käytin sitä kastikkeena tavalliseen pastasalaattiin, jonka vein piknikille tarjottavaksi. Kavereilta tuli kehuja, ja hyvää se olikin.
Vielä ehtii villiyrttejä keräilemään!
Villiyrttipasta
- kesäkurpitsa
- reilu kourallinen maitohorsmaa
- reilu kourallinen voikukan lehtiä
- öljyä
- 3 tomaattia
- ½ punainen paprika
- valkosipulinkynsi
- mustapippuria
Suikaloi kesäkurpitsasta ns. pastaa esimerkiksi kuorimaveitsellä. Silppua villiyrtit tehosekoittimessa öljylorauksen kanssa, lisää sen jälkeen joukkoon tomaatit, paprika ja valkosipuli. Aja tasaiseksi ja mausta mustapippurilla. Tarjoa pastan päällä kastikkeena tai sekoita joukkoon!