Uskalla unelmoida – askartele aarrekartta

Varo mitä toivot, sillä se saattaa toteutua.

unelmani

Aarrekartta on monille varmasti jo tuttu – onhan siitä viime vuosina kirjoitettu ainakin muutamassa blogissa ja aikakausilehdessäkin, eikä ajatus unelmien askartelusta kuulosta enää niin hullunkuriselta kuin joskus aikaisemmin. Itse törmäsin ajatukseen aarrekartasta ensimmäisen kerran ollessani 16-vuotias. Painonvartijoiden (kyllä, yritin aikoinaan karistaa kiloja pisteitä laskemalla) pieni lehtinen kertoi työkalusta, joka auttaa unelmien ja tavoitteiden saavuttamisessa. En ottanut tosissaan.

No, nyt otan. Askartelin ensimmäisen aarrekarttani viime vuonna ja, yllätys yllätys, lähestulkoon kaikki silloin haaveilemani asiat ovat käyneet toteen!

Lyhyesti sanottuna aarrekartta on kuvakollaasi, johon askarrellaan unelmat esille. Tarvitaan vain vino pino aikakausilehtiä, sakset, liimaa ja kartonkia, sekä tovi sen pohtimiseen, mikä on itselle todella tärkeää.

aarrekartta

Kuvista ja sanoista kootaan omaa unelmaa vastaava kollaasi, joka ripustetaan paikkaan, missä siihen törmää päivittäin. Aarrekartassa ei ole kyse taikuudesta ja hokkuspokkuksesta; siinä on kyse omien unelmien visualisoinnista, unelmiinsa uskomisesta, avoimuudesta antaa hyvien asioiden tapahtua. Mieli alkaa työskennellä kuin itsestään unelmien parissa, ja pian huomaat, että haaveesi ovat käymässä toteen.

Entä se aarekartta ja toteutuneet unelmani, jotka mainitsin aikaisemmin? Antakaas kun kerron:

haaveet2hyvällätuulella kaunisminäTein aarrekartan elämäntilanteessa, jossa etsin itseäni ja halusin enemmän positiivista energiaa elämääni. Unelmoin optimismista. Siitä, että osaisin ottaa asiat vastaan sellaisena kuin ne tulevat, en harmistuisi niin herkästä, olisin onnellinen ja hyvällä tuulella. Unelmoin myös siitä, että voisin hyväksyä itseni paremmin, virheineni kaikkineni, rakastaa kroppaani ja persoonallisuuttani epätäydellisyyksistä huolimatta.

Sorruin välillä ajattelemaan etten kelpaa ihan tällaisena, vähän pitäisi rukata sitä ja tätä, saada ainakin nämä läskit sulamaan ja nämä luonteenpiirteet ruotuun. Jossain välissä tajusin, ettei sen kuulu mennä niin. Tajusin olevani ihana juuri sellaisena kuin olen – tällaisena Tiinana.

Aloin harjoitella tietoisesti optimismia. Keskityin postiviisiin asioihin itsessäni ja ympärilläni. Kirjoitin ylös asioita, joista pidin itsessäni, ajattelin kauniita, tulin hyvälle tuulelle, ja hiljakseltaan aloin rakastaa itseäni entistä enemmän. Aloin kunnioittaa kehoani ja pohtia, minkälaista ravintoa se kaipaisi ollakseen onnellinen. Lähdin kokeilemaan. Pudotin siinä samassa aimo kasan kilojakin. Koko ajan oli parempi olla.

matkarakkautta

Toinen vähän konkreettisempi unelma oli reppureissu, josta olin haaveillut kauan. Leikkelin senkin paperille. Syksystä lähdin isoveljeni kanssa kolmeksi ja puoleksi kuukaudeksi Kaakkois-Aasiaan. Työt sai jäädä, seikkailunnälkä oli kova.

Uhkarohkeimmalta tuntui kuitenkin liimata sana rakkautta karttaani. Vähän epäilytti voiko rakkautta tällä tapaa lähteä toivomaan, mutta lähdinpä kuitenkin. Ymmärsin ettei se ole mitään muutakaan haavetta hullumpi, halusin olla mieli avoimena ja valmis rakastumaan vaikka nanosekunnissa, jos niikseen tulisi ja joku uskomaton kävelisi vastaan. Siellä reissussa ollessani päädyin juttusille tytön kanssa, jonka tunsin pintapuolisin entuudestaan. Pian kävi niin, että reissasin päivät ja valvoin yöt koneella voidakseni jutella hänen kanssaan. Sovimme treffit kotiinpaluustani seuraavalla päivälle, varasin junaliput hänen luokseen heti joulupyhien jatkoksi, vaikkemme olleet koskaan vielä tavanneet.

Niin siinä sitten kävi, että ennen kuin vuosi vaihtui seuraavaan, olin yhtäkkiä tyttöystävä, palannut juuri kotiin unelmieni reissulta, olin itsevarmempi ja entistä iloisempi.

Aika mieletöntä, vai mitä? Nyt olohuoneen lattialla makaa aineet uuteen aarrekarttaan täksi vuodeksi, pääsee seinälle toivottavasti parin päivän sisällä. Odotukset on kovat, unelmat on suuret – mutta entä sinä, uskaltaisitko sinä askarrella oman karttasi?

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Uskalla unelmoida – askartele aarrekartta

  1. jenni

    Hauskaa! Olin just tehnyt tätä töissä yhden nuoren kanssa ja ehdottanut kämppikselle moisen askartelemista myös kotona ja kappas, tulin nettiin ja sulla oli aarrekartasta päivitys 🙂 Meillä on tänään sakset viuhuneet kotona ja saatiin askartelut hyvälle alulle 🙂

    Vastaa
  2. tilppa Kirjoittaja

    Oi, onpa huippua! Aarrekartan tekeminen on ehdottomasti kokeilemisen arvoista! Toivottavasti askartelut jatkuu mallikkaasti! 🙂

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s