Tiina testaa: virtuaalispinning

Eikö sitä sanota että matkiminen on ihailun puhtain muoto? Kuuntelen nimittäin radiota melko harvoin, mutta joitakin kertoja kohdalle on osunut NRJ ja Tuija Pehkonen, ja etenkin ohjelman Tuija testaa -osuus, joka on aivan ihana! Olen itsekin haaveillut siitä, miten ihanaa olisi rohkeasti mennä ja testata itselleen tuiki tuntemattomia asioita (etenkin liikuntalajeja – mulla on uimisen lisäksi oma laji vähän hakusassa). Ajattelin siis perustaa blogiini Tiina testaa -kategorian, joka toivottavasti innostaa minua kokeilemaan uusia juttuja ennakkoluulottamasti ja sitten raportoimaan niistä tänne. Ideasta ja innostuksesta kiitos siis NRJ:n puolelle!

Ensimmäinen testaukseni oli kenties melko helppo – värväsin siskoni ja hyvän ystäväni kokeilemaan virtuaalispinningiä kanssani, sillä ihan meidän naapurissa on kuntosali, jossa oli ilmaiset tutustumispäivät uusille asiakkaille. Vasta Ouluun muuttaneina sopiva kuntosali on muutenkin ollut mietinnässä, joten tällainen mahdollisuus tuli kuin tilauksesta!

Olen kokeillut spinningiä aikaisemminkin. Ihan elävän ohjaajan kanssa, sellaisen joka huutaa kilpaa kauittimista jytäävien hittikappaleiden kanssa salissa, joka on tupaten täynnä innosta puhkuvia naisia. Nyt tilanne oli kuitenkin eri: meidät saatettiin saliin, jonka lattialle oli aseteltu siististi kolme pyörää rinnakkain kohtaamaan valkokangasta. Näky oli sinänsä surkuhupaisa, mutta siitä viis, me tietenkin kipusimme pyöriemme selkään ja aloimme polkea näytöltä tulevien ohjeiden avustuksella. Siellä jonkin sortin pyöräilytiimi polki Kalifornian Orange Countyssa, ja samaa reittiä mekin sitten kuvittelimme vispaavamme. Välillä kankaalle lätkäistiin tietoiskuja Orange Countysta, pystyi siinä hikoilun ohessa vähän sivistämään itseä.

En sano että virtuaalispinning olisi ollut kokemuksena täysin susi, kyllä siinä hien sai pintaan, mutta pakko se on myöntää, että työ pysyy helpommin tehokkaampana kun edessä polkee oikea ohjaaja, joka piiskaa kovempiin suorituksiin. Tässä motivaatio pitää löytyä itsestä, sillä onhan se helpompi lepsuilla, kun ei huhki valvovan silmän alla! Sisko siinä heitti, että ensi kerralle pitää ladata ipodiin tenhoavaa musaa ja ottaa se mukaan. Niinpä. Videolla pyörivä musiikki oli aika vaimeaa, eikä vienyt mukaansa.

Kyllä mua taitaa siis normaali spinning innostaa enemmän, vaikka tämäkin kokemus oli mukava kavereiden kanssa yhdessä tehdessä. Mutta tässäpä painava syy lähteä kyseiselle salille uudestaan: se sijaitsee oikeasti muutaman sadan metrin päässä asunnostamme. Enää ei voi vedota siihen, ettei jaksa lähteä salille ja ettei tällaisessa pakkasessa tarkene edes autoon kävelle, kun sinne oikeasti kipittää minuutissa tai kahdessa! Tässä on tietenkin ollut tarkoitus vähän parantaa kuntoa ja tiputtaa vielä kiloja, joten niinhän siinä kävi, että minä ja sisko sitten ostettiin 6 kuukauden salikortit heti kerralla. Virtuaalispinningin lisäksi sali tarjoaa ohjattua kahvakuulailua sekä perussalin, mutta sokerina pohjalla on kolme ensimmäistä salikertaa ohjaajan kanssa, ja siinä sitten rakennetaan sopiva treeniohjelma kummallekin. Ensi viikosta tulee hikinen!

Niin että nyt kun törmäätte minuun kaupungilla tai muualla, niin saa kysellä ja piikitellä että onkos tullut käytyä salilla. Olis nimittäin tarkoitus alkaa ulkoiluttaa näitä kavereita vähän ahkerammin:

Image

Seuraavaksi ollaan puhuttu avantouinnista, ja jotain tanssiakin olisi kiva kokeilla, vaikka olenkin aina ollut ihan tolkuttoman huono kaikessa, mihin liittyy rytmitajua tai musikaalisia taitoja. Nähtäväksi jää miten tämän tytön käy!

 

Mainokset

7 ajatusta artikkelista “Tiina testaa: virtuaalispinning

 1. Storithiana

  Tanssia kyllä kannattaa kokeilla vaikkei rytmitajua olisikaan : D Itse olen täysin rytmitajuton, mutta olen harrastanut hip hopia nelisen vuotta ja ihan hyvin olen siellä pärjännyt, omaksi yllätykseksenikin…

  Vastaa
 2. tilppa Kirjoittaja

  Oi, hip hop kuulostais aika hauskalta! Pitääpä vähän tutustua minkälaista tarjontaa täällä on, ja sitten ottaa ja uskaltaa johonkin. 😀

  Vastaa
 3. Merja

  Mua kiinnostais joku sellanen afro-tanssi, sellanen letkee ja maanläheinen 😀 Ehkä vielä joskus uskaltaudun semmoseenki 😉

  Vastaa
 4. tilppa Kirjoittaja

  Afro-tanssi kuulostais huikeelta! Tuun mukaan jos meet! 😀 Kai sitä kuvittelis että jos vaan treenais ja treenais niin lopulta oppis tanssimaankin – se ois niin siistiä!

  Vastaa
 5. Anne

  Varo liiallista spinnigiä, minulla ainakin häntäluu alkoi oireileen eli särkemään. Pehmustetut housut tai istuin on hyvä hankkia. Avantouinnista on kokemusta, vaikkakaan en juuri nyt sitä harrasta. Se on aivan upea harrastus ja siitä saa mahtavat sävärit. Nyt on aika lauhaa, joten voipa olla, että tänään käyn avannossa monen, monen vuoden jälkeen. Tänään on hyvä aloittaa tuo hieno harrastus uudelleen 🙂

  Vastaa
 6. tilppa Kirjoittaja

  Ansku, käyn Oulun Kunnonpaikassa. Ihan näppärän oloinen paikka!

  Anne, siskolla oli viimeksi tuollaiset pehmusteet mukana, ja oli sen verran mukava kokemus että taidan toisellakin kertaa pistää pehmikettä pepun ja penkin väliin! 😀 Oon kuullutkin avantouinnin olevan vähintäänkin ihmeellistä… helppo uskoa että siitä saa kunnolla energiaa ja piristettä! Hui! Toivottavasti kävit pulahtamassa – mulla on vielä suunnitteilla!

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s