Suloinen ja suosittu sipuli

Mietin tässä aikani mikä olisi hyvä aihe ensimmäiseen oikeaan postaukseeni, kunnes mieleeni nousivat sipulit. Ne somat ja syötävän ihanat sipulit, jotka ovat keittiömme peltipurkista hupenemassa hyvää tahtia. Juuri ne sipulit, joita olen himoinnut koko viikon, ja joille keksisin tuhat ja yksi eri käyttötapaa, ellei siskoni olisi huomauttanut kaipaavansa lautaselleen hiljalleen jotain muutakin kuin sipuleita.

Mamin kulta!

Ilokseni kuulin sipuleilla kuitenkin olevan syytä juhlaan – eilen nimittäin pyörähti käyntiin Kotimaiset kasvikset ry:n sipulivikko! Kyseessä onkin varsin rakastettu kaveri, sillä se lukeutuu maailman syödyimpiin vihanneksiin, eikä suotta: monipuolisen käyttönsä ja terveellisyytensä lisäksi sipuleissa on se vänkä puoli, että erilaisia lajikkeita löytyy lukematon määrä, joten on mistä valita! Itse odotan tällä hetkellä into piukeana kevätsipuleiden rynnäkköhyökkäystä lautaselleni, jahka tuo talvi tästä väistyy.

Eräs tämänviikkoinen sipulia sisältänyt ruoka on yksi pitkäaikaisista suosikeistani sen nopeuden, helppouden ja herkullisuuden ansiosta. Pistetäänpä superhelppo resepti jakoon!

Image

Sipuli-tomaattipasta

  • pastaa
  • oliiviöljyä
  • keltasipuli
  • punasipuli
  • mahdollisimman paljon valkosipulia
  • rasiallinen minitomaatteja
  • puntti basilikaa
  • suolaa ja pippuria

Laita pasta kiehumaan. Suikaloi sipulit ja nakkaa kuumalle pannulle, anna kuullottua ja pehmittyä kaikessa rauhassa. Lisää hetkeä myöhemmin hakattu valkosipuli (vedä keuhkot täyteen huumaavaa tuoksua ja heitä mielessäsi hyvästit flunssalle!) ja puolitetut tomaatit. Nekin saavat pehmetä ja makeutua. Rouhi lopuksi sekaan suolaa ja pippuria, riivi basilikat ja kääntele kuuma pasta sekaan. Nyt kaikki on valmista – päivän paras hetki voi alkaa.

Oikein ihanaa ja sipulintäytteistä loppuviikkoa lukijoille! Kiitos muuten alkaneesta mielenkiinnosta jo blogia kommentoineille että aiheesta innostuneille myös Facebookissa! Lämmitti mieltä! : )

Mainokset

4 thoughts on “Suloinen ja suosittu sipuli

  1. Amu

    Kiitos tästä reseptistä, oli todella hyvää! Mieskin tykkäsi, vaikka onkin melko vannoutunut lihansyöjä. 😉

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s